Artikel afbeelding

Relatiebemiddeling past ook bij u!

Wanneer u op zoek bent naar een relatie kunt u op verschillende manieren een nieuwe liefde tegen het lijf lopen. Maar soms heeft het een duwtje in de rug nodig, misschien omdat u weinig nieuwe mensen ontmoet, of misschien omdat u het lastig vindt om op potentiële kandidaten af te stappen. Gaat u dan voor datingsites? Blind dates? Of toch relatiebemiddeling?

Waarom relatiebemiddeling anders is

Een relatiebemiddelingsbureau helpt u om nieuwe mensen te leren kennen die wél bij u passen. Een relatiebemiddelaar gaat met u in gesprek en probeert de beste match te vinden. Relatiebemiddeling draait om persoonlijk contact, en dat is wat relatiebemiddeling onderscheid van andere methoden op de relatiemarkt.

Bij relatiebemiddeling hoeft u niet een profiel aan te maken op het internet, die iedereen zou kunnen zien: ook personen waarvan u niet wil dat zij dat zien. U kunt anoniem blijven totdat u geïnteresseerd bent in iemand. De personen die zijn ingeschreven bij een relatiebemiddelingsbureau zijn vaak serieus en gericht op een lange termijn relatie. Zij zijn echt op zoek naar iets nieuws en zijn zich niet enkel aan het oriënteren. Ook vallen leugenaars en bedriegers sneller door de mand door het persoonlijke karakter van relatiebemiddeling. Zo bent u zekerder dat u iemand vindt die de moeite waard is, ondanks dat het bestand van personen bij een relatiebemiddelaar vaak kleiner is dan die van een datingsite.

Hoe werkt relatiebemiddeling?

Wanneer u kiest voor een relatiebemiddelingsbureau zult u zich eerst moeten inschrijven, waarna een intakegesprek plaats zal vinden. Via dit intakegesprek probeert de relatiebemiddelaar te bepalen wat u zoekt in een nieuwe partner. Dit doet ieder relatiebureau via een eigen methode. Daarna zal de relatiebemiddelaar in het bestand van het bureau de beste matches proberen te vinden.

Wanneer er matches zijn gevonden, zult u eerst kunnen aangeven of u de persoon een goede kandidaat vindt voor een ontmoeting. Daarnaast kan het eerste contact gelegd worden. U kunt er vaak zelf voor kiezen u dit wilt doen: misschien via een telefonisch gesprek, of toch liever meteen een date. Wanneer het klikt van beide kanten kunt u kiezen voor volgende afspraken. Is het toch niet helemaal wat u zoekt? Dan geeft u dat aan bij het relatiebemiddelingsbureau. Deze probeert samen met u na te gaan waarom de koppeling niet succesvol was, en gaat opzoek naar een betere kandidaat.

Welke soorten relatiebemiddelingsbureaus zijn er?

Relatiebureau’s zijn er in allerlei verschillende categorieën. Sommige relatiebemiddelingsbureaus zijn algemeen, en iedereen kan zich hier aanmelden. Bent u toch op zoek naar iemand met specifieke karakteriestieken? Dan zijn er gespecialiseerde bureaus. De specialisatie kan zijn op het gebied van religie, opleiding, regio, etniciteit of seksuele voorkeur. Ook zijn er speciale bureaus voor jongeren en senioren. Als laatste zijn er bureaus die zich specialiseren op een bepaalde levensstijl, bijvoorbeeld een bureau voor personen die werkzaam zijn in de agrarische sector.

De stap wagen?

Uzelf laten inschrijven in het bestand van een relatiebemiddelingsbureau is niet eng of lasting. Wanneer u een geschikt bureau heeft gevonden neemt u simpelweg contact op. Soms is het zelfs mogelijk om online in te schrijven. Probeer het eens, en voordat u het weet ontmoet u misschien de ware!

Bent u op zoek naar een relatiebureau? Bekijk dan hier het duidelijke en complete overzicht van relatiebemiddelingsbureaus in Nederland.

Op July 31, 2018