Artikel afbeelding

65+ en in het huwelijksbootje gestapt

'Wij gaan trouwen! En wat een ander daarvan denkt, maakt ons helemaal niets uit', zeiden Rika en Roge tegen elkaar.
Beide 65-plussers merkten dat andere mensen een mening hadden over hun liefde en keuze voor elkaar. Gelukkig gaan ze hun eigen gang en hield niets of niemand hen tegen. Ze ontmoetten elkaar op de eigen 40+datingsite van relatiebemiddelingsbureau Dating Oost.
Na het overlijden van haar man werd ze gestimuleerd door haar dochter, maar ook door haar zus, om weer op zoek te gaan een leuke vriend. “Papa zei, blijf niet alleen. Kom op mam, we gaan een profiel voor je aanmaken op DatingOost.” Rika wilde niet op Lexa of Tinder. “Ik wou iemand uit de buurt.” Met haar dochter en kleindochter gingen ze aan de slag en binnen een dag had ze 8 reacties. Ze was blij verrast.
Zijn dochters stonden hun liefdevolle vader zoveel mogelijk bij waar ze konden, maar de eenzaamheid was groot na het verlies van zijn vrouw en toen kwam ook nog eens corona….
Na drie herseninfarcten kreeg hij ondersteuning van InteraktContour (voor mensen met niet aangeboren hersenletsel). Gelukkig herstelde hij goed; alleen nog soms nog snel moe. Daarom begrijpen deze twee geliefden elkaar zo goed, want ook Rika kreeg jaren geleden een herseninfarct.
Zijn consulent van InteraktContour adviseerde hem om het lokale DatingOost te proberen na zijn mislukte Lexa en Tinderpogingen, ‘alleen maar singles van over ver’, zei Rogé.
De consulent hielp Rogé met zijn profiel en maakte een foto van hem op het terras van McDonald's, zijn absolute NIET favoriete restaurant. Op basis van maar één profielfoto spraken ze af voor een wandeling in de natuur. Rogé: “Ik zag haar al op de parkeerplaats en dacht, dát is ze! En ‘s avonds zeiden we lichtelijk in de wolken tegen elkaar, wat is hier vandaag gebeurd?? Bizar!”
Ze werden verliefd en kochten samen een vouwwagen, de eerste kampeerervaring van Rika. Echter, Rogé had al in z’n profieltekst aangegeven dat ie een fervent naturist was en dit niet op zou geven. Dus de camping werd een naturistencamping. Rika vond het geen probleem en vond de ervaring zelfs heerlijk.
Dit geeft maar weer eens aan dat je als single niet over elk hobbeltje moet vallen als je een profieltekst leest. Ga gewoon de ontmoeting aan.
Na de 1e wandeling zeiden de twee tortelduifjes tegen elkaar: “er is meer tussen hemel en aarde. Er zitten er boven twee die ons samen hebben gebracht. We hebben samen zoveel toevalligheden, dat het niet meer toevallig is.”
Als voorbeeld: tijdens de uitvaartdienst zong de kunstzinnige Rogé samen met zijn dochter The Family Tree van Venice.
Tijdens het verlaten van de begraafplaats, na de teraardebestelling van de echtgenoot van Rika, werd hetzelfde liedje gedraaid.
Beide hebben bijvoorbeeld in de trouwring een aandenken van hun overleden partners. De een heeft de vingerafdruk en de ander heeft de as verwerkt in de trouwring.
Toen vroeg Rogé haar ten huwelijk. “Het moment was gewoon daar. Het voelde goed. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen. We houden van elkaar.”
Rika: “We voelen elkaar goed aan. We denken over veel dingen hetzelfde. We lachen en klieren veel. Mijn huis staat nu net te koop. Ik ga bij Rogé wonen in Vriezenveen. Hij woont in een bijzonder gezellige straat met veel leuke en attente buren. Een oudere kennis van mij vroeg: ‘vind je het niet te snel…?’ Of ik die mevrouw goed ken? Nee, gewoon een kennis.”
Mensen hebben soms een mening en spuien deze ook graag op momenten waar die niet echt nodig zijn...
Rika en Rogé gaan in mei 2022 trouwen in het Historisch Museum van Vriezenveen. Rogé: “Dat was voorheen het gemeentehuis. De oude trouwzaal wordt speciaal voor ons in ere hersteld. Dat waarderen we enorm. Twee fossielen gaan trouwen in een Historisch Museum, haha.”

Getty Schepers: "Wat fantastisch dat ik hun verhaal mocht opmaken. Deze twee gelukkige mensen die zich van niets of niemand iets aantrekken en gewoon de weg van de liefde volgen.
Februari 2021 werd DatingOost benaderd door de redactie van het televisieprogramma Op1 met toen nog de presentatoren Paul de Leeuw en Astrid Joosten op de vrijdagavond. Of we in de uitzending wilden ter ere van Valentijn met een verliefd koppel dat elkaar had ontmoet tijdens corona en bemiddeld door mij? Dus niet via onze datingsite. En ja, die waren er wel. Maar na diverse telefoontjes zei helaas niemand ja. Rogé en Rika wilden wel, maar zij hadden elkaar ontmoet via onze 40+datingsite. Jammer, zo’n stelletje hadden ze al. Het ging puur om persoonlijke bemiddeling. Uiteindelijk sneuvelde het gehele item…. Zonde."
Maar, omdat ze toch JA hadden gezegd tegen een interview op tv wilden deze twee gelukkige 65-plussers ook wel hun lovestory aan Dating Oost vertellen en mocht Getty Schepers langskomen. Het huwelijk is inmiddels voltrokken. Het huis van Rika is verkocht en ze woont nu, heel gelukkig, samen met Rogé in Vriezenveen.
Er is genoeg ruimte in je hart voor de liefde.

Auteur: 13-6-2022

DatingOost ©2003-2022

Op June 13, 2022